Над 41 000 са жертвите на земетресенията в Турция и Сирия

Само в Турция те са 38 944

Земетресение в Турция
Земетресение в Турция Източник: AP

Броят на жертвите на смъртоносните земетресения в Турция, засегнали и съседна Сирия на 6 февруари, превиши 41 000 души, предадоха световните агенции, като се позоваха на нови данни на властите и за медицинските служби.

 

Жертвите общо в двете страни са 41 732, от които само в Турция те са 38 944. Над 4700 вторични труса са станали в района след първите две земетресения на 6 февруари.

 

Турски спасители извадиха от развалините момиче на 17 години и жена на около 20 години, близо 11 дни след трусовете. Едната от спасените се нарича Алейна, която е от Кахраманмараш и е прекарала под развалините на кооперацията, в която живеела, 248 часа. Просълзен нейният чичо разцелува един по един спасителите, които извадиха живо 17-годишното момиче.

 

Малко след това стана ясно, че е  спасена и двайсетгодишната Неслихан, прекарала под отломките на небостъргач в Кахраманмараш 258 часа. Според Си Ен Ен Тюрк в този жилищен комплекс, от който била извадена жива Неслихан, загиналите са 250 души.

 

Спасители освен това са извадили изпод руините и 12-годишно момче на име Осман. То е било спасено, след като е прекарало затрупано 260 часа след труса.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени