Наглостта на Мария Захарова не знае граници, обвини Запада, че извършва агресия с доставката на оръжие за Украйна

Тя заяви това в ефира на предаването "Соловьов на живо"

Мария Захарова и Владимир Соловьов
Мария Захарова и Владимир Соловьов Източник: Zonanews

Западът се опитва да намери причини да обясни доставката на оръжие за Киев и действията му срещу Руската федерация, каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на предаването "Соловьов на живо", съобщи ТАСС.  

 

Соловьов се смята за придворния пропагандист на руския военнопрестъпник Владимир Путин и минава за неофициалния говорител на Кремъл. Преди два месеца вилата му за милиони на езерото Комо в Италия осъмна, "украсена" с червена боя и надписи "убиец". 

 

Вилата на Владимир Соловьов на езерото Комо в Италия
Вилата на Владимир Соловьов на езерото Комо в Италия Източник: Telegram

"Те правят уговорки през цялото време, че доставят оръжие при такива и такива условия на Украйна. Те, разбира се, по един или друг начин се пазят, опитват се или поне се преструват, че се държат в рамките. Те наистина търсят причини за някакво обяснение, защото без обяснение те самите се превръщат в държави, които извършва агресия във всички посоки", допълни още Захарова.

 

Според Захарова, западните страни се опитват да намерят причини за политиката си за вътрешната публика като обяснение за действията си.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени