Намалява броят на нови случаи на COVID-19 в Египет

Египетските власти намалиха карантината за заразените без симптоми на пет дена

Египет
Египет Източник: Pixabay
Броят на официално регистрираните нови случаи на COVID-19 падна под 2000 за денонощие за пръв път от края на януари, съобщава БТА. Положителните тестове във вторник са 1989, с което общият брой на заразените от началото на пандемията става 473 449. Министерството на здравеопазването информира за 51 починали и 1846 оздравели през последните 24 часа. Общият брой на починалите достига 23 857, а на оздравелите 403 967.
 
Междувременно беше съобщено за намаляване на заетостта на ковид отделенията в болниците през последните десет дена. Броят на хората под домашна карантина е спаднал с 41,9 процента за същия период. 
 
Египетските власти намалиха карантината за заразените без симптоми на пет дена. Инфектираните, които имат симптоми трябва да се самоизолират в продължение на десет дена, при условие, че през последните три дена нямат повишена температура, затруднено дишане и кашлица. 
 
Над 29 милиона души от 103-милионното население на северноафриканската страна са напълно имунизирани срещу ковид, а 39 милиона са получили първа игла. Подсилваща доза ваксина е поставена на 985 931 души. 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени