Нападател уби осем души в университета на руския град Перм

При задържането си той е оказал съпротива и е бил ранен

Нападателят в Пермския университет
Нападателят в Пермския университет Източник: Perm University/Social Media

Въоръжен мъж е открил стрелба в университет в руския град Перм. Убити са 8 души, а най-малко 10 са ранени, съобщава Радио Свобода. Около 11 часа в понеделник мъж с военна униформа и автомат в ръцете е открил стрелба в университетския комплекс.

 

След това е влязъл в осми корпус на висшето учебно заведение. В социалните мрежи се разпространяват кадри, които показват как хора скачат от прозорците на сградата, за да се спасят. Разпространява се и призив към останалите в сградата - да се скрият и да останат вътре. Министерството на вътрешните работи потвърди, че стрелецът е задържан. Установена е неговата самоличност - той е студент от университета.

 

При задържането си той е оказал съпротива и е бил ранен. Някои медии съобщиха, че той е бил убит. Губернаторът на Пермския край Дмитрий Махонин е цитиран да казва, че е ликвидиран "един от нападателите". Все още не е потвърдено дали нападателят не е бил сам, информира Радио "Свобода".

 

Изданието 59.ru е открило в социалната мрежа ВКонтакте предполагаемия извършител. Той се казва Тимур Бекмансуров, на 18 години. В мрежата той е разказал как е получил разрешение за оръжие.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени