НАТО: Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна

Засилихме присъствието си тук в региона, както в региона на Черно море, така и в този на Балтийско море

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг Източник: Twitter
Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна, а Западът е показал, че може да наложи финансови, икономически и политически санкции на Москва, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.
 
"Русия ще плати висока цена, ако отново използва сила срещу независимостта на Украйна. Разполагаме с различни варианти и през годините сме показали, при реакцията на предишни случаи на употреба на военна сила от Русия срещу Украйна, че можем да поддържаме тежки финансови, икономически и политически санкции", каза Столтенберг пред репортери при пристигането си за срещата на външните министри на страните от алианса в латвийската столица Рига, отбелязва БТА.
 
"Също и фактът, че засилихме присъствието си тук в региона, както в региона на Черно море, така и в този на Балтийско море, по въздух, земя и суша, е пряка реакция на руското военно нахлуване в Украйна, на незаконното анексиране на Крим", добави Столтенберг. 

Още от "Светът"

Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради участието на Сергей Лавров

Присъствието на Лавров поражда риск "от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълноправен член на нашата общност от свободни страни, се казва в тяхно съвместно изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени