НАТО: Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна

Засилихме присъствието си тук в региона, както в региона на Черно море, така и в този на Балтийско море

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг Източник: Twitter
Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна, а Западът е показал, че може да наложи финансови, икономически и политически санкции на Москва, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.
 
"Русия ще плати висока цена, ако отново използва сила срещу независимостта на Украйна. Разполагаме с различни варианти и през годините сме показали, при реакцията на предишни случаи на употреба на военна сила от Русия срещу Украйна, че можем да поддържаме тежки финансови, икономически и политически санкции", каза Столтенберг пред репортери при пристигането си за срещата на външните министри на страните от алианса в латвийската столица Рига, отбелязва БТА.
 
"Също и фактът, че засилихме присъствието си тук в региона, както в региона на Черно море, така и в този на Балтийско море, по въздух, земя и суша, е пряка реакция на руското военно нахлуване в Украйна, на незаконното анексиране на Крим", добави Столтенберг. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени