Навални е преместен от московски затвор вероятно в затвор извън руската столица

По-рано този месец критикът на Кремъл беше осъден на малко повече от 2 години и половина затвор за нарушаване на условна присъда по дело, което е политически мотивирано

Алексей Навални по време на едно от съдебните заседания
Алексей Навални по време на едно от съдебните заседания Източник: Twitter

Руският опозиционер Алексей Навални е изведен от следствания изолатор номер 1 в Москва и транспортиран до друг затвор, вероятно извън столицата, съобщиха днес негови адвокати, цитирани от ТАСС и Ройтерс. Адвокат Вадим Кобзев написа в "Туитър", че клиентът му е изведен от изолатора "Матроска тишина". Той не даде подробности.


Според Олга Михайлова, друг адвокат на Навални, затворническите власти са потвърдили това, но са отказали да уточнят къде ще бъде преместен клиентът й. "Очакваме, че след пристигането му на роднините ще бъде съобщено къде е", заяви Михайлова. Тя отбеляза, че това толкова прибързано транспортиране на лишен от свобода е в разрез с установената практика.
По-рано този месец критикът на Кремъл беше осъден на малко повече от 2 години и половина затвор за нарушаване на условна присъда по дело, което е политически мотивирано.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени