Навални обяви, че прекратява гладната си стачка

Целият процес ще отнеме 24 дни, обясни Навални в послание в "Инстаграм"

Алексей Навални
Алексей Навални Източник: AP

Руският опозиционер Алексей Навални обяви днес, че прекратява гладната си стачка, която започна преди повече от три седмици, предадоха световните агенции. Това ще стане постепенно. Целият процес ще отнеме 24 дни, обясни Навални в послание в "Инстаграм". Критикът на Кремъл повтори искането си да бъде прегледан от лекар по свой избор. Не си чувствам части от краката и ръцете, заяви той. Навални допълни, че два пъти е бил прегледан от цивилни лекари. Той благодари на "добрите хора" в Русия и по света за подкрепата.
 
Руският опозиционер обяви гладна стачка преди 24 дни - на 31 март, с искане да му бъдат оказани подходящи медицински грижи за болки в краката и гърба. Руските власти твърдят, че Навални получава цялото необходимо лечение. Той обаче казва, че на практика не му се оказва медицинска помощ. През януари 44-годишният руски политик, най-известният критик на президента Владимир Путин, бе арестуван, след като се върна в страната от Германия, където се лекуваше, след като бе отровен през август с нервнопаралитично вещество от типа на Новичок. Навални бе осъден на около две години и половина затвор за нарушаване на условията по своя условна присъда и се намира в наказателна колония на стотина километра източно от столицата Москва.

Още от "Светът"

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени