Най-богатият руски депутат, критикувал Путин за войната в Украйна, бе "самоубит" в Индия

През юни той определи руските въздушни удари  срещу Киев като "тероризъм”, който наранява цивилното украинско население

Павел Антов
Павел Антов Източник: Единна Русия

В Индия се е "самоубил" най-богатият руски депутат и мултимилионер Павел Антов. По информация на руския Telegram канал Shot, тялото му е открито в събота в индийския град Райгад, щтат Одиша. Трупът му е лежал в локва кръв до луксозен хотел, където празнувал 66-ия си рожден ден.

 

 

Бизнесменът е собственик на месопреработвателната компания "Владимирский стандарт” и стана известен с отправените си критики към Владимир Путин по повод войната в Украйна. През юни той определи руските въздушни удари  срещу Киев като "тероризъм”, който наранява цивилното украинско население. 

 

 

Според индийски медии Антов, който е известен като "най-богатия действащ народен представител” от управляващата партия "Единна Русия”, е скочил от покрива на тризвездния хотел "Сай Интернешънъл” в Риагада. Той бил откаран веднага в болница, където издъхнал от тежките си рани. Полицията работи по няколко версии, включително самоубийство.

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени