Най-малко 10 загинали при пожар в ковид център в Северна Македония

Град Тетово, който е населен предимно с етнически албанци, е сред градовете с най-висок брой заразени с коронавирус

Пожар в ковид център в Северна Македония
Пожар в ковид център в Северна Македония Източник: Весник

Най-малко 10 души са загинали при пожар, избухнал в модулна болница за пациенти с COVID-19 в град Тетово в Република Северна Македония, съобщи тази нощ министърът на здравеопазването Венко Филипче, цитиран от агенция Ройтерс. "До момента са потвърдени десет жертви на пожара, но броят им може да нарасне. Това е много тъжен ден", написа в Туитър здравният министър.

 

 

Местни медии публикуваха снимки на голям пожар в западната част на града, докато пожарникари се втурват към мястото. Огънят е бил потушен за няколко часа. Засега остава неясно колко пациенти са се намирали в болницата в момента на избухването на пожара около 21,00 ч. в сряда, местно време, заяви пред Ройтерс пожелал анонимност правителствен служител.

 

Случаите на COVID-19 в Република Северна Македония започнаха да нарастват от средата на август, което принуди правителството да въведе по-строги социални ограничения, като здравни пропуски за кафенета и ресторанти. Страната с два милиона души население съобщи за нови 701 заразени през последното денонощие и нови 24 смъртни случая. Град Тетово, който е населен предимно с етнически албанци, е сред градовете с най-висок брой заразени с коронавирус, отбелязва Ройтерс.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени