Най-малко 13 нелегални мигранти загинаха след корабокрушение до гръцкия остров Парос

За три дни при подобни инциденти са загинали 27 души

Мигранти
Мигранти Източник: Twitter/Sos Mediterranee
Най-малко 13 души загинаха, след като платноходка с мигранти се преобърна в Егейско море, близо до остров Парос, а 63 души са спасени. Това съобщи днес в."Прото тема", позовавайки се на спасители, предаде БТА.
 
С това общият брой на загиналите мигранти през последните три дни край бреговете на Гърция при три поредни корабокрушения достигна 27 души, посочва АП. 
 
"Най-малко 13 души са загинали и 63 спасени - такива са към момента данните за новото корабокрушение, случило се снощи недалеч от Парос, при което поради неизвестни причини се преобърна и потъна платноходка, на борда на която е имало 80 души", съобщи гръцкото издание.
 
Последните корабокрушения идват, след като трафикантите все по-често използват опасния маршрут от Турция към Италия, избягвайки строго охраняваните източни гръцки егейски острови, които от години бяха на фронтова линия на мигрантската криза в региона, отбелязва АП.
 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени