Нетаняху: Иранската въздушна атака е отблъсната, заедно ще победим

Повече от 300 дрона и крилати ракети бяха изстреляни от Техеран по цели в Израел

Бенямин Нетаняху
Бенямин Нетаняху Източник: Twitter

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви отблъскването на иранска въздушна атака, като обеща, че страната и израелският народ ще спечелят. "Ние прихванахме ирански цели, отвърнахме на удара и заедно ще победим", написа той на своята страница X (Twitter).

 

 

Заради иранското нападение Израел постави въоръжените си сили в пълна бойна готовност. Говорителят на армията обяви, че десетки бойни самолети са били вдигнати във въздуха като част от състоянието на повишена готовност. Израелският премиер Бенямин Нетаняху увери гражданите, че страната е подготвена за атака от страна на Иран и може да отговори на всеки сценарий.

 

Мащабната атака на Иран срещу Израел приключи тази нощ . Операцията е наречена от Революционната гвардия "Истинско обещание". Повече от 300 дрона и крилати ракети бяха изстреляни от Техеран по цели в Израел, докато израелският премиер Бенямин Нетаняху  обяви, че страната му ще отговори и ще атакува Иран.

 

"Ние свалихме 99% от дроновете", обявиха от израелската армия, говорейки за изстрелвания от териториите на Ирак и Йемен. Американски и британски изтребители са помогнали за прехващането.

 

В ранните часове на сутринта беше подаден сигнал за гражданите да излязат от убежищата, докато тревогата остава в сила само в граничните общности в Северен Израел, тъй като има ракетна атака от Южен Ливан към Голанските възвишения.

 

В изявление, публикувано от президента на Съединените щати Джо Байдън, той потвърди "непоколебимата" подкрепа на Съединените щати към израелския премиер Бенямин Нетаняху по време на телефонен разговор, който са имали след атаката от Иран.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени