Нетаняху: Няма по-справедлива или морална кампания от тази на Израел срещу "Хамас"

Американския президент разговаря вчера по телефона с Нетаняху, както и с палестинския лидер Махмуд Абас

Бенямин Нетаняху
Бенямин Нетаняху Източник: Nairobiupbeat.com

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че кампанията срещу палестинските въоръжени групировки ще "продължи колкото дълго е необходимо", предаде Асошиейтед прес. Премиерът говори вчера в Министерството на отбраната в Тел Авив и отправи предупреждение към лидерите на "Хамас": "Не можете да се скриете нито над земята, нито под земята. Никой не е защитен".

 

Израелският лидер добави, че "няма по-справедлива или морална кампания" от тази на Израел срещу "Хамас" в ивицата Газа. Той благодари на Джо Байдън и на други световни лидери за тяхната подкрепа. Американския президент разговаря вчера по телефона с Нетаняху, както и с палестинския лидер Махмуд Абас, за да изрази своето безпокойство от ситуацията. Байдън е изказал своята подкрепа за правото на Израел да се защитава.

 

Нетаняху направи това изявление в края на шестия ден от поредната ескалация на конфликта между израелци и палестинци, в който израелската армия разруши 11-етажна сграда в ивицата Газа, в която се помещават офиси на Асошиейтед прес, Ал Джазира и други медии. Всички хора бяха евакуирани от сградата час преди бомбардировката.

Още от "Светът"

Зеленски безкомпромисен: Или ще ни приемат в НАТО, или възобновяваме производството на ядрено оръжие

Украинският военен експерт Олег Жданов смята, че Украйна има научен и технологичен потенциал за създаване на ядрени оръжия от различни видове - както тактически, така и стратегически

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени