Нидерландски здравни експерти съветват да бъде въведен пълен локдаун за забавяне на Омикрон

Министърът на здравеопазването заяви, че е изключително обезпокоен от бързото разпространение на Омикрон

Омикрон вариант на Ковид-19
Омикрон вариант на Ковид-19 Източник: Ройтерс

Здравните експерти, които съветват нидерландското правителство по въпросите, свързани с ковид, съветват да бъде въведен пълен локдаун с цел забавяне на разпространението на варианта Омикрон на коронавируса, предаде Ройтерс.

 

Нидерландски медии съобщиха в петък тази информация, като се позоват на източници от щаба на Нидерландия за борба с коронавируса, чиито предложения не се разгласяват преди правителството да вземе решение по съответните въпроси. Нидерландският министър на здравеопазването Хуго де Йонге заяви пред журналисти, че е изключително обезпокоен от бързото разпространение на Омикрон.

 

"Засега "не мога да коментирам какви допълнителни мерки може да се наложи да бъдат взети" за овладяването на разпространението на новия вариант на вируса", изтъкна Де Йонге, като поясни, че правителството ще се съобрази със съветите на здравните експерти.

 

Очаква се членовете на нидерландското правителство да заседават днес, като след заседанието вероятно ще бъдат оповестени нови мерки за борба с коронавируса. Във вторник нидерландските власти заявиха, че забраната за баровете, ресторантите и повечето магазини да работят от 17:00 до 05:00 ч. ще продължи да действа до 14 януари.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени