Нидерландският премиер в оставка Марк Рюте вижда в "глупавото" предложение за мир на Путин знак за паника

Той посочва, че половината ООН е представена в Швейцария и че много страни са делегирали свои държавни или правителствени ръководители

Марк Рюте
Марк Рюте Източник: Businessinsider.nl

 "Глупавото мирно предложение", което руският президент Владимир Путин направи на Украйна в петък, показва, че той "очевидно е в паника". Нидерландският премиер в оставка Марк Рюте каза това на срещата на върха за мир в Украйна, която се провежда в Швейцария, предаде Националната информационна агенция на Нидерландия АНП.

 

В навечерието на конференцията Путин предложи условия, при които Русия би била готова да говори за прекратяване на войната. Украйна трябва да се откаже от членството си в НАТО и да се оттегли от някои области, окупирани от руснаците.

 

Русия не беше поканена на форума за мир край Люцерн. Според страната домакин Швейцария това се дължи на факта, че Кремъл многократно е заявявал, че няма интерес и ще игнорира всяка покана. Китай също не присъства на конференцията.

 

Рюте смята, че Путин прави грешка, като не желае да дойде да разговаря, и опровергава слуховете, че руският лидер ще посети Северна Корея. Той посочва, че половината ООН е представена в Швейцария и че много страни са делегирали свои държавни или правителствени ръководители.

 

Източник: БТА

Още от "Светът"

Принудително изплащат в рубли валутните сметки на руснаците в долари и евро

На 12 юни Московската борса беше включена в "черните списъци" на американското Министерство на финансите със своите ключови структури за разплащания - NCC и Националния депозитар за разплащания (NSD)

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени