Никакъв шанс за руските терористи - атакуваха Киев с 10 дрона, всичките са свалени

Ръководителят на Киевската градска военна администрация Сергей Попк написа, че отломки от свалените дронове са паднали в Соломенски, Голосеевски и Святошински райони на столицата

Дронове Shahed
Дронове Shahed Източник: Telegram

Силите за ПВО на Украйна свалиха всички руски дронове, които тази нощ са атакували столицата Киев. Унищожени са 10 бойни безпилотни апарата. Това съобщи началникът на Киевската градска военна администрация Сергей Попко.

 

"Противникът използва баражиращи дронове от типа "Shahed", които атакуваха Киев от няколко посоки. Силите за ПВО своевременно откриха всички цели и 10-те дрона бяха свалени", пише той в Telegram. 

 

 

Ръководителят на КГВА добави, че отломки от свалените дронове са паднали в Соломенски, Голосеевски и Святошински райони на столицата. 

 

"Има повреди на нежилищни площи и на пътното покритие. Няма сериозни разрушения и пожари. Няма информация за пострадали", добавя Попко. 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени