Нищо не може да ни откаже да помагаме на Украйна, заяви Държавният департамент на САЩ

По-рано днес стана ясно, че Москва е изпратила до Вашингтон дипломатическа нота, с която предупреждава, че доставките от САЩ и НАТО на "най-чувствителни" въоръжения за Украйна, наливат "масло в огъня" на войната

Държавен департамент на САЩ
Държавен департамент на САЩ Източник: Shutterstock

Нищо не може да откаже администрацията на президента на САЩ Джо Байдън от това да продължи да подкрепя Украйна. Това каза говорителят на Държавния депратамент Нед Прайс. 

 

По-рано днес стана ясно, че Москва е изпратила до Вашингтон дипломатическа нота, с която предупреждава, че доставките от САЩ и НАТО на "най-чувствителни" въоръжения за Украйна, наливат "масло в огъня" на войната и могат да предизвикат "непредсказуеми последици". Нотата е изпратена след като стана ясно, че Джо Байдън е одобрил пакет с военна помощ за Украйна в размер на $800 млн. долара. 

 

На пресконференция днес говорителят на Държавния департамент бе попитан за влиянието на дипломатическия демарш върху позицията на САЩ. В отговор Прайс каза, че Вашингтон ще продъжли да поддържа Украйна, която от 24 февруари е обект на руско нападение. 

 

Нед Прайс добави, че Кремъл не бива да се учудва на подкрепата на САЩ за Украйна, защото това са ангажименти, които администрацията на Байдън заяви още преди руското нашествие. 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени