Нобеловият медал на руски журналист беше продаден за рекордните 103,5 милиона долара на търг в полза на децата-бежанци от войната в Украйна

Наддаването се проведе на Световния ден на бежанците

Дмитрий Муратов
Дмитрий Муратов Източник: Telegram

Нобеловият медал на руския журналист Дмитрий Муратов беше продаден на търг за рекордните 103,5 милиона долара на търг, като средствата са предназначени за децата-бежанци от войната в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

 

Говорител на аукционна къща "Херитидж окшънс", провела търга, не можа да потвърди самоличеността на купувача и съобщи, че победителят е направил финалното наддаване чрез посредник.

103,5 милиона долара се равняват на 100 милиона швейцарски франка, отбелязва АП. Наддаването се проведе на Световния ден на бежанците.

 

Предишната най-висока сума, платена за Нобелов медал, беше 4,76 милиона долара. Това се случи през 2014 г., когато Джеймс Уотсън, един от откривателите на структурата на ДНК, продаде наградата си, получена през 1962 година.

Още от "Светът"

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени