Норвегия ще премахне действащите ковид ограничения

Северната страна премахна доста от противоепидемичните мерки още на 1-ви февруари

Мерки коронавирус в Норвегия
Мерки коронавирус в Норвегия Източник: Pixabay
Норвегия ще премахне действащите ковид ограничения, съобщава Агенция "Ройтерс". По думите на министър-председателя Йонас Гар Стьоре е малко вероятно коронавирусната инфекция да застраши сериозно здравето на хората.
 
Северната страна премахна доста от противоепидемичните мерки още на 1-ви февруари. Някои ограничения ще останат в района на Свалбард. Решението влиза в сила от днес.
 
Йонас Стьоре обяви на пресконференция, че ще се премахнат почти всички ограничения. Той добави, че омикрон не е сериозна заплаха и населението е добре защитено благодарение на ваксините.
 
Премахва се задължителната дистанция от 2 метра, както и носенето на маски на обществени места. Заведенията отново ще отворят врати. Отменя се задължителната карантина на новозаразените. На тях се препоръчва да останат вкъщи за четири дни.
 
Пристигащите в Норвегия вече няма да е нужно да обявяват намерението си за влизане в страната предварително. Отменя се и представянето на отрицателен PCR тест, дори и за неваксинираните.
 
През ноември Норвегия влезе в частичен локдаун, за да се бори с разпространението на Омикрон.
 
Отиващите в Свалбард обаче ще продължат да се тестват и да спазват мерките в региона.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени