Нов масиран рашистки терористичен удар с ракети срещу Украйна

Ръководителят на кабинета на президента Андрей Ермак съобщи за свалянето на първите вражески ракети над Украйна

Руски ракетен удар
Руски ракетен удар Източник: Telegram

Тази сутрин в цяла Украйна е обявена въздушна тревога. Заради ракетната заплаха са се наложили аварийни прекъсвания на тока в редица райони. Ръководителят на Николаевската ОВА Виталий Ким обяви за долитането на първите рашистки ракети над Украйна. Според него две ракети са прелетели над Николаевска област в северозападна посока.

 

Също така кметът на град Вилкул съобщи за две изстреляни ракети в Кривой Рог. Властите на Черкаска и Киевска области съобщиха за повишена ракетна заплаха.

 

9:00 - в областите Днепропетровск, Виница, Киев работи ПВО. Експлозии се чуват в Одеса.

9:11 - сутринта началникът на Виницката ОВА съобщи, че въздушните боеве в района продължават. "Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна контролират въздушното пространство над Виницка област", ​​добави Борзов.

09:15 - отново е задействана ПВО в района на Одеса. ПВО е работила и в района на Житомир.

09:26 - западната част на област Кировоград и някои микрорайони на областния център вече са без електричество. Според ръководителя на Кировоградската ОВА Райкович енергетиците са прекъснали електричеството поради заплаха от ракетни удари.

09:27 - повторна се е задействала ПВО в района на Виница.

 

Ръководителят на кабинета на президента Андрей Ермак съобщи за свалянето на първите вражески ракети над Украйна. Ермак написа за това в Telegram. "Първите руски ракети са свалени", каза той.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени