Нов руски терористичен удар с дронове срещу Украйна

Сигналът за въздушна опасност е прозвучавал в областите Виница, Черкаси, Полтава, Харков, Донецк, Запорожие, Херсон, Днепропетровск, Кировоград и Николаев

Сигнал за въздушна опасност
Сигнал за въздушна опасност Източник: Depositphotos

Вечерта на 23 октомври руските войски отново атакуваха Украйна с помощта на безпилотни летателни апарати. В редица райони бе обявена тревога, съобщава УНИАН.

 

Сигналът за въздушна опасност е прозвучавал в областите Виница, Черкаси, Полтава, Харков, Донецк, Запорожие, Херсон, Днепропетровск, Кировоград и Николаев.

 

Вечерта командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна регистрира движение на ударни безпилотни самолети от района на Херсон в северозападна посока. Тогава заплахата съществуваше за Николаевска област, Днепропетровска област, Кировоградска област, Черкаска област и Виницка област.

 

Жителите на регионите Харков, Донецк, Днепропетровск и Запорожие бяха предупредени за заплахата от използване на балистични оръжия. Ракетна опасност имаше в Херсонска и Полтавска област.

 

В 23:51 началникът на Черкаската областна военна администрация Игор Табурец каза, че експлозиите, чути в региона, са дело на противовъздушната отбрана.

 

В 00:27 юаплахата е била отменена във всички региони - с изключение на Виница и Черкаси.

Още от "Светът"

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени