Нова размяна на пленници между Украйна и Русия - Киев си върна 116 души

Върнати са телата на загиналите чуждестранни доброволци Кристофър Матю Пери и Андрю Тобайъс Матю и тялото на загиналия украинския доброволец Евгений Кулик, който е служил във Френския чуждестранен легион

Киев си върна 116 души пленници от Русия
Киев си върна 116 души пленници от Русия Източник: Telegram

114 украински редници и сержанти и двама офицери са били освободени в рамките на поредния обмен на военнопленници между Украйна и Русия, съобщи днес ръководителят на президентската администрация в Киев Андрей Ермак. Уточнява се, че сред освободените има защитници на Мериупол, херсонски партизани, снайперисти от Бахмутското направление.

 

 

Ермак каза още, че са успели да върнат телата на загиналите чуждестранни доброволци Кристофър Матю Пери и Андрю Тобайъс Матю и тялото на загиналия украинския доброволец Евгений Кулик, който е служил във Френския чуждестранен легион.

 

По данни на Киев, през 2022 г. от руски плен са се върнали близо 1600 души.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени