Нова Зеландия регистрира рекорден брой нови заразявания с коронавирус

Причината е силно заразният вариант Омикрон

Омикрон вариант на Ковид-19
Омикрон вариант на Ковид-19 Източник: Ройтерс

 Нова Зеландия съобщи днес за рекордните 243 нови случая на коронавирус, предаде Ройтерс.  Страната с 5-милионно население е затворила границите си от началото на 2020 г. Министър-председателката Джасинда Ардърн каза тази седмица, че до октомври ще има пълно отваряне.

 

Затварянето на границите заедно с локдауните и строгите правила за социална дистанция съдействаха за ограничаване на разпространението на коронавируса, като досега са отчетени малко над 17 000 заразявания и 53 смъртни случая. С разпространението на силно заразния вариант Омикрон властите очакват заразяванията да се увеличат, но призовават хората да не се поддават на паника, предаде БТА.

 

По данни на здравното министерство 93 процента от имащите право на ваксинация хора над 12-годишна възраст са напълно ваксинирани срещу КОВИД-19, а 49 процента от имащите право на подсилваща доза пълнолетни граждани са получили такава.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени