Новите санкции срещу Русия ще са по-тежки от наложените след анексирането на Крим, предупреди полският премиер

Моравецки коментира и напредъка в преговорите между Варшава и Брюксел за деблокиране на средствата, предвидени за Полша по европейския план за възстановяване

Матеуш Моравецки
Матеуш Моравецки Източник: PAP

Европейските страни подготвят санкции срещу Русия, които ще бъдат много по-сурови от онези, които бяха наложени през 2014 г., когато беше анексиран Кримският полуостров, заяви полският премиер Матеуш Моравецки, цитиран от Ройтерс.

 

Той отправи това предупреждение на брифинг в Брюксел на фона на продължаващите втори ден престрелки между украинските правителствени сили и проруските сепаратисти в източната част на страната. Според САЩ и други западни съюзници на Украйна ескалацията на напрежението може да бъде използвана от Русия като претекст за инвазия. 

 

На брифинга Моравецки коментира и напредъка в преговорите между Варшава и Брюксел за деблокиране на средствата, предвидени за Полша по европейския план за възстановяване, съобщава БТА.

 

Малко вероятно е през следващите седмици да се стигне до споразумение с Европейската комисия, прогнозира полският премиер. В същото време той добави, че след днешните консултации шансовете за увенчаване на преговорите с успех "леко са се подобрили".

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени