Новите случаи на зараза с Covid-19 по света са спаднали с 16 процента миналата седмица

Според последни данни британският вариант на коронавируса е засечен в 94 страни към миналата седмица, южноафриканският вариант - в 46 страни, а бразилският вариант - в 21 страни

Намалява броят на заразените от Covid-19 по света
Намалява броят на заразените от Covid-19 по света Източник: API

Броят на новите случаи на зараза с коронавируса, за които е съобщено по света, е спаднал с 16 процента миналата седмица, за да достигне 2,7 милиона души, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Световната здравна организация. Броят на починалите с коронавирус по света също е намалял с 10 процента миналата седмица в сравнение с предходната седмица, достигайки 81 000 души, съобщава БТА. Броят на новите случаи на зараза е спаднал с 20 процента миналата седмица в Африка и в Западния пасифик, с 18 процента в Европа, с 16 процента в Америките и с 13 процента в Югоизточна Азия. Само в Източното Средиземноморие е имало увеличение със 7 процента.

 

Според последни данни британският вариант на коронавируса е засечен в 94 страни към миналата седмица, южноафриканският вариант - в 46 страни, а бразилският вариант - в 21 страни.
Същевременно европейската статистическа агенция Евростат съобщи, че страните от ЕС са регистрирали 450 000 допълнителни смъртни случая между март и ноември миналата година в сравнение със средните данни за смъртността през същия период в годините от 2016 до 2019, предаде ДПА.

 

Пикът през ноември на заразата е бил особено смъртоносен в България, Полша и Словения, в които е отчетено над 90-процентно увеличение на смъртните случаи. През ноември в Белгия е имало 60-процентно увеличение на смъртността, а Италия и Австрия се доближават и двете до 50-процентно увеличение.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени