Новият украински посланик в Германия: ВСУ ще получат танкове "Leopard 2"

Процесите в Германия вървят доста бавно, но предишните доставки на оръжие вдъхват увереност, че помощта ще бъде разширена

Посланик Алексей Макеев
Посланик Алексей Макеев Източник: Скрийншот/Youtube

Въоръжените сили на Украйна ще получат германските танкове Leopard 2. Украйна прави всичко възможно да ускори доставката на необходимата военна техника. Това каза новият украински посланик в Германия Алексей Макеев в интервю за "Европейска правда".

 

Според него процесите в Германия вървят доста бавно, но предишните доставки на оръжие вдъхват увереност, че помощта ще се разшири. Макеев отбеляза, че Украйна се занимава с доставката на танкове Leopard 2 за нуждите на въоръжените сили на Украйна от близо година. Но поради сложността на германската политическа система процесите не се развиват толкова бързо, колкото ни се иска.

 

"Скоро ще се навърши една година, откакто въпросът за леопардите беше повдигнат от украинска страна. Това още веднъж свидетелства за стаблиността и сложността на германската система да се променя отвътре. Именно заради това и федералният канцлер го нарече "смяна на епохи". Ввъзможно е да се ускорят тези промени. Сигурен съм, че Леопарди-те ще пристигнат. Би било по-добре да е по-рано, отколкото по-късно, но съм сигурен, че ще ги има", каза Макеев.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени