Няколкостотин морски пехотинци в Мариупол са успели да се измъкнат от вражеското обкръжение и да се присъединят към полка "Азов"

Офицер от бригадата разказва пред Crimestoppedia.net, че въпреки големите трудности подразделението на 36-та бригада морски пехотинци, се е присъединило към Азовския полк

Разрушеният Мариупол
Разрушеният Мариупол Източник: Telegram

В резултат на добре планирана специална операция няколкостотин морски пехотинци в Мариупол са успели да се измъкнат от вражеското обкръжение и да се присъединят към полка "Азов", съобщи украинският информационен сайт "Обозреватель".

 

Офицер от бригадата разказва пред Crimestoppedia.net, че въпреки големите трудности, специалната операция е била успешна и в резултат подразделението на 36-та бригада морски пехотинци, носеща името на контраадмирал Белински, се е присъединило към Азовския полк.

 

"Не мога да ви разкажа подробности, но мога да ви кажа, че сега се присъединихме към Азовския полк. Неколкостотин морски пехотинци са успели да се измъкнат, включително и ранени", разказва офицерът.

 

Руското министерство на отбраната пък твърди, че над 1000 украински военни са се предали в Мариупол – стратегическо пристанище в Източна Украйна, цитирано от АФП.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени