Обикновен рашизъм - властите в РФ ще раздават конфискуваното от критиците на войната имущество на семейства на военнослужещи

Законопроект за конфискация на имущество от обвинените във "фалшификати за въоръжените сили на Руската федерация" беше внесен в Държавната дума на 22 януари

Руски терористи-ветерани
Руски терористи-ветерани Източник: ТАСС

Пари, ценности и имущество, иззети от осъдените за разпространяване на "фейкове за армията" и за "престъпления против сигурността на държавата", могат да бъдат използвани за издръжка на военнослужещи и техните семейства. Тази мярка обяви първият заместник-председател на комисията по информационна политика, информационни технологии и съобщения в Държавната дума Александър Юшченко в навечерието на разглеждането на документа от парламента на първо четене.

 

"Държавата определя къде, на какво основание... подкрепа за семействата, подкрепа за военнослужещите", каза Юшченко, отговаряйки на въпрос как ще бъдат изразходвани конфискуваните средства. Според РИА Новости депутатът е подчертал, че законът няма да има обратна сила.

 

Законопроект за конфискация на имущество от обвинените във "фалшификати за въоръжените сили на Руската федерация" беше внесен в Държавната дума на 22 януари. Документът въвежда в Наказателния кодекс на Руската федерация възможността за конфискация на имущество за "фейкове" за руската армия и публични призиви за дейности срещу сигурността на държавата.

 

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин заяви, че законопроектът "ще позволи конфискацията на пари, ценности или друго имущество, използвано или предназначено за финансиране на престъпни дейности срещу сигурността на Руската федерация".

 

"Всеки, който се опитва да унищожи Русия, предаде я, трябва да бъде наказан и да компенсира щетите, причинени на страната за сметка на своето имущество", каза Володин.

 

След публикуването на документа в онлайн платформата за законодателната дейност на парламента се оказа, че новият закон, който беше подписан от три четвърти от депутатите от Държавната дума, ще засегне не само осъдените за "фалшификати за армията", но и всички, които са обвинени в престъпления срещу сигурността на държавата или призовават за такива престъпления.

 

Освен това документът предвижда възможност за лишаване на широк кръг лица, включително служители на "нежелани" организации, от награди, чинове и звания.

 

Източник: The Moscow Times

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени