Обсъдихме сътрудничеството в енергетиката и отбранителното производство, заяви Володимир Зеленски след среща с Николай Денков

България много ни помага за възстановяването на правдата след действията на руските престъпници, посочи още Зеленски

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Обсъдихме сътрудничеството в енергетиката и отбранителното производство. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски след среща с премиера на България Николай Денков, който е на посещение в Киев. 

 

Зеленски посочи, че Украйна цени всяка помощ, която получава. "Благодаря, че вие по време на пълномащабната агресия на Русия срещу Украйна подкрепяте нашата държава и нашите хора. Ценим това, че България е с нас, заедно с Обединена Европа", подчерта Зеленски.

 

Украинският президент коментира още, че е обсъдено двете страни да активизират "разширяването на логистиката и инфраструктурата в региона". 

 

"Руската агресия го превръща в един от най-опасните. Благодарение на нашите войници и сътрудници успяваме стъпка по стъпка да върнем сигурността в Черно море. Имахме много сериозни преговори. Благодарен съм, че не губим време в такива преговори и нашите споразумения се реализират напълно. Обсъдихме въпроси за нуждите на нашите войници, приоритети, последващи стъпки", заяви още Зеленски.

 

Такова сътрудничество ще направи нашите народи по-силни, каза още Зеленски. България много ни помага за възстановяването на правдата след действията на руските престъпници, посочи още Зеленски. Много ценим подкрепата на България, каза още президентът на Украйна. 

 

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени