Очаква се днес в Сената на САЩ да се гласува по обвинението срещу Тръмп

За да бъде призната вината на Тръмп, 17 републиканци трябва да минат на страната на демократите

Сенатът на САЩ
Сенатът на САЩ Източник: Politeka

По време на четвъртия ден от процеса за импийчмънт на Доналд Тръмп в Сената на американския Конгрес, защитниците на бившия президент изложиха позициите си в продължение на три часа, след което бяха подложени на разпит от сенаторите, предаде ДПА.
Демократите се интересуваха от това как необоснованите твърдения на Тръмп за изборни измами са радикализирали неговите привърженици. Републиканците задаваха въпроси за това дали импийчмънтът е политически спектакъл, целящ да дискредитира Тръмп. Представители и на двете партии питаха дали Тръмп е предприел действия, за да спре насилието на 6 януари.

 

Тази сутрин местно време Сенатът ще се събере отново и се очаква да се гласува по обвинението в подстрекаване към бунт, повдигнато на Тръмп. За да бъде призната вината на Тръмп, 17 републиканци трябва да минат на страната на демократите, информира БТА. Досега само няколко "умерени" (откога предателството се нарича умереност, бел. ред.) сенатори от Републиканската партия казаха, че имат желание да признаят вината на Тръмп.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени