Одеса и областта през нощта бяха атакувани с ракети, имаше силни експлозии, съобщиха местните канали в Telegram

Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район

Руски ракетен удар
Руски ракетен удар Източник: Telegram

Одеса и областта през нощта бяха атакувани с балистични и крилати ракети. В украинския черноморски град се чуха силни експлозии,  съобщиха местните канали в Telegram. Въздушната тревога бе обявена в 01:23 часа и продължи повече от три часа. Регионалните власти призоваха жителите да се укриват в бомбоубежища до отбой от тревогата.

 

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Още от "Светът"

САЩ отпуснаха на Украйна $20 млрд. от замразените руски активи; Зеленски благодари на Г-7 за новата помощ за общо $50 мл

Сега Украйна може да получи помощта, от която се нуждае, без да обременяваме данъкоплатците, заяви в изявление американският президент Джо Байдън.

Прочетете повече прочетете повече

Лукашенко контра на Путин: Привличането на военнослужещи от трети страни ще доведе ескалация на конфликта в Украйна

Коментарът на Лукашенко бе по повод изявлението на САЩ, които за първи път обявиха, че са се запознали с доказателства за присъствието на 3000 севернокорейски военнослужещи в Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени