Офицери от ФСБ и пияни руски войници се стрелят по време на зрелищен екшън в Херсон - трима са убити

Това съобщи Yahoo News

Руски военни, руски окупатори
Руски военни, руски окупатори Източник: Telegram

Когато Виктор Золотов, директор на Руската национална гвардия, информира шефа си, президента Владимир Путин, във вторник за състоянието на военните операции в Украйна, една забележка особено се открои. "Искам специално да подчертая, че чувстваме подкрепата на населението в освободените територии", каза Золотов на Путин с каменно лице.

 

В действителност Русия се бори да съхрани подкрепата на собствените си войски, според вътрешни правителствени документи, получени ексклузивно от Yahoo News, които описват пиянски актове на неподчинение шест месеца след инвазията на Путин.

 

Документите включват доклад за инцидент и убийство на отдела за военни разследвания към Черноморския флот на относно инцидент от 19 юни, при който трима руски войници бяха простреляни и убити, а други двама ранени при престрелка с офицери от Федералната служба за сигурност (FSB), наследник на КГБ, в бар в град Херсон, на брега на река Днепър. Това съобщи Yahoo News

 

Двама руски военнослужещи - сержант Сергей Обухов и младши сержант Игор Судин, както и четирима офицери от руската Федерална служба за сигурност - Игор Якубински, Сергей Привалов, както и подполковник Дмитрий Бородин и неназован офицер от руските специални служби (избягал след конфликта) са употребили внушително количество водка, след което са заформили зрелищен екшън в заведение във временно окупирания украински град.

 

Историята, както отбелязва Yahoo News, показва липсата на дисциплина и субординация сред членовете на окупационния контингент.

 

В доклада се казва, че на 17 юни Обухов и Судин и група от четирима служители на ФСБ "прекарват времето си в пиене на алкохол" в кафене, намиращо се в близост до дом № 1 на улица "Ушаков" на брега на Днепър (вероятно става дума за булевард "Ушаков").

 

В документа, публикуван от уебсайта, заведението, в което е станала престрелката се нарича "Food Fuel". От доклада не става ясно въз основа на чии показания е изготвен. Според документа двама служители на ФСБ около 20:00 ч. направили забележка на Обухов, че пиел алкохол във военна униформа, а освен това бил в кафенето с оръжие. В отговор вече порядъчно почерпеният Обухов "изразил недоволството си". Той започнал да стреля по пода с пистолет, а Привалов се опитал да му отнеме оръжието.

 

Судин, който стоял зад Обухов, решил да помогне на бойния си другар. Той открил огън с калашника, а офицерите от ФСБ Привалов и Якубински започнали да стрелят по сержантите. По време на престрелката Обухов, Привалов и Якубински са убити и умират на място, а Бородин и Судин са откарани в болница с различни по тежест рани. Неназованият служител на ФСБ е избягал от мястото на инцидента.

 

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени