Огнян Дъскарев: България днес е несравнимо по-свободна страна от САЩ

На 6 януари около 0.1% от поддръжниците на Тръмп, които се бяха събрали пред Капитолия във Вашингтон (около 150 хил души) нахлуха в американския Конгрес. Направиха го изцяло незаконно, с насилие. Това е осъдително и недопустимо

Огнян Дъскарев
Огнян Дъскарев Източник: facebook.com
Огнян Дъскарев, журналист и преводач

Тези хора нахлуха с насилие в най-свещената част от Америка, символ на Свободния свят. Не знам дали разбират, но те поставиха под съмнение всичките големи постижения на човека, когото те твърдят, че подкрепят. Не знам дали е имало провокатори, но на това ми прилича.
Но (винаги има “но”), миналото лято активистите на левицата в САЩ влязоха с насилие в градината на Белия дом (също свещено място за Свободния свят), като пряко заплашиха живота на президента. Той беше евакуиран в бункера под Белия дом, а медиите му се присмяха, като "Bunker boy", т.е.страхливец. После активистите запалиха старата църква на метри от Белия дом, където от векове се причестяват американските президенти. После активистите на CNN и левицата запалиха десетки държавни сгради и полицейски участъци, унищожиха бизнеси за около три милиарда долара (!!), убиха около 30 души, вкл.най-малко двама полицаи, разрушиха десетки статуи на исторически личности, вкл и на Линкълн и Теди Рузвелт! Да, правилно прочетохте - статуя на Линкълн!

"Активистите" настояваха парите за полицията в САЩ да бъдат прекратени. И това правилно го прочетохте. В резултат днес убийствата в Ню Йорк, където вече нормалните хора трудно живеят, убийствата нараснаха с 41% в сравнение със същия период на миналата година. Но защо няма световно заклеймяване на това, както имаше такова (с право) за нахлуването в Капитолия? Тръмп беше изтрит от Tweeter и Facebook, т.е. няма трибуна към американците. Tweeter загуби вече милиони долари и участници. Тръмпистите се преместиха в дясната платформа Pаrler, но изведнъж Google даде срок на Parler 24 часа да модерира участниците си, т.е.да ги направи левичари. Разбирате ли какво значи това? Ще ви помогна - световно насилие над словото, насилие над свободата, нечувано от сталинизма насам.
Издевателство над свободата беше и невижданата цензура (помощ за Байдън в изборите) в социалните мрежи и основните медии в САЩ и Западна Европа за тъмните сделки в Украйна и Китаx на Хънтър Байдън, син на Джо Байдън. А самоличността на "The Big Guy", за когото са запазени 10% от сделките с Китай в имейлите в лаптопа на Хънтър Байдън беше анатема за американските и западноевропейските медии, да не говоря за социалните мрежи!
ШШШШШТ!

Според мен заради “загубата” на Тръмп след около 2 месеца правителството на Байдън ще приеме закон, одобрен от двете Камари на Конгреса (левицата вече ги контролира), който ще криминализира всякакво писмено и устно оспорване на законността на през избори. Така всеки ще попада под ударите на закона, ако се усъмни дали Байдън е законен президент. Разбирате ли какво значи това?
Ето какво - преди всичко “1984” от Джордж Оруел, която прочетох именно в 1984 г. Едно от тези “съвпадения”. Честно, книгата не ми направи впечатление поради лесната причина, че тогава живеех в 1984 г. Но можех ли да предполагам, че сега, в 2021 г. ще мисля, че съм отново в “1984”.
Животът е по-странен и от най-безумната измислица.
Моите избори:
- да се оттегля в личната ми кула от слонова кост, при моите картини, книги и безкрайна, любима музика, да не се интересувам от безумния свят край мен. Това е много съблазнително;
- да продължа да правя, каквото правя сега.
Не знам!
И друго: България днес е несравнимо по-свободна страна от САЩ. България сега е дори по-свободна страна, дори от всички западноевропейски страни. Бих искал да сме като Полша и Унгария, но и така е добре.
Но това нищо не значи.
Защото и за ВАС И МЕН ЩЕ ДОЙДАТ СКОРО.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени