Около 3 000 руски терористи са заплашени от обкръжаване в Курска област

Преминаването на руски нашественици през реки често се извършва в паника, каза украинският артилерист

Курска област-руски военни-обкръжаване
Курска област-руски военни-обкръжаване Източник: Колаж/ УНИАН

Около 3000 руски терористи са притиснати към река Сейм в Курска област на Русия и са заплашени от обкръжаване.

 

Когато Руската федерация се опита да предотврати обкръжаването на войските си между река Сейм и украинската граница, украинската страна използва доставените от САЩ ракетни системи HIMARS и дронове с експлозиви, за да удари по понтонни мостове и оборудването за изграждането им, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на информация от нашите военни.

 

Журналистите добавиха, че за да преминат река Сейм, противниците сглобяват понтонни мостове, а украинските бойци ги унищожават с артилерия.

 

Според Андрий, войник от 44-а украинска артилерийска бригада, която използва доставените от Запада артилерийски оръдия М777, руснаците често пресичат реки в паника, докато украинската страна ги обстрелва. 

 

Изданието установи, че руските окупатори в района на река Сейм са отрязани от линиите за снабдяване. "Сега, след като взривихме три от техните мостове, въпрос на време е този джоб да се затвори за тях", каза командирът на разузнавателното подразделение на 14-и полк на въоръжените сили на Украйна, който има позивна "Хорват".

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени