Окупационното рашистко военно командване в Херсон избяга позорно от града

Това разкри председателят на Херсонския областен съвет Юрий Соболевски

Руски окупатори, руски военни, руски агресори
Руски окупатори, руски военни, руски агресори Източник: РИА Новости

По-голямата част от руската окупационно военно командване е избягало от Херсон. На агресорите не им остана нито един маршрут, по който биха могли да доставят безопасно оръжие, техника и продоволствие от левия на десния бряг на Днепър в Херсонска област. Това разказа председателят на Херсонския областен съвет Юрий Соболевски, цитиран от ВВС Украйна

 

"Мога да го потвърдя. Действително, днес орките нямат нито един безопасен логистичен маршрут и такъв, който би удовлетворил техните военни потребности по обезпечаването на военната групировка, която е разположена около Херсон", отбелязва Соболевски. 

 

Всички главни пътни комуникации в окупираните територии на Херсонска област се намират под огневия контрол на ВСУ, добавя той. Това е една от вероятните причини военното командване на нашествениците да избяга ог Херсон. 

 

Соболевски коментира и състоянието на Антоновския мост, след като беше подложен на масирани удари от украинските военни. Според него по моста в момента не може да се премине дори и пеша. 

 

Антоновския мост до Херсон
Антоновския мост до Херсон Източник: MASHNEWS

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени