Олег Синегубов: Руските окупатори опитаха да атакуват Изюм, но понесоха загуби и се оттеглиха

През изминалото денонощие руските окупатори обстрелваха с реактивни системи за залпов огън районите Салтивски и Слобидски на Харков, както и градовете Харков, Изюм и Чугуев в региона

Олег Синегубов
Олег Синегубов Източник: Telegram

Руските окупатори се опитаха да атакуват нашите позиции в района на Изюм, но претърпяха загуби и се оттеглят. Това съобщи ръководителят на Oобластната военна администрация в Харков Олег Синегубов. Трима души са загинали, а други десет са ранени при рашистки атаки през последните 24 часа.

 

"Противникът се опита да атакува нашите позиции в района на Изюм. Атаката обаче е неуспешена и той е принуден да отстъпи, понасяйки загуби. В северната и североизточната посока окупаторите се съсредоточават върху изграждането на отбрана. Въоръжените сили на Украйна се опитват да продължат напред. Врагът тероризира цивилните харковчани и засилва обстрела на жилищните райони", пише той.

 

 

"През изминалото денонощие руските окупатори обстрелваха с реактивни системи за залпов огън районите Салтивски и Слобидски на Харков, както и градовете Харков, Изюм и Чугуев в региона. В областния център има ракетен удар по частен дом, добавя Синегубов.

 

"В района са пострадали жилищни сгради, обществени сгради, автомобили и критична инфраструктура. В Балаклия, окръг Изюм, един човек е загинал, а седем са ранени. В Чугуев - един е загинал и един е ранен. В област Харков един човек е загинал и двама са ранени в село Слобожанско", каза ръководителят на ОВА.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени