Олексий Арестович: Вероятно войната ще достигне до фундаментален обрат през февруари-март 2023 година

"Окупаторите осъзнават, че губят значително в надпреварата" - каза Арестович

Алексей Арестович
Алексей Арестович Източник: Telegram

Войната, разпалена от Русия на територията на Украйна, вероятно ще достигне до фундаментален обрат през февруари-март 2023 г. Това става ясно от изявление на Олексий Арестович, съветник в президентската канцелария, в канала Feygin Live в YouTube.

 

Политикът отбеляза, че Кремъл вече е започнал да има проблеми, които само ще се задълбочават. Окупаторите осъзнават, че губят значително в надпреварата.

 

"Те изтеглиха от чужбина всичките си войски, всичките си ЧВК, около 40 000 от тях сега се сражават в Украйна. Те дори изтеглиха последните сили от Мали, които охраняваха урановите мини там", посочи Арестович.

 

Съветникът подчерта, че Русия вече изчерпва последните си ресурси и иска оръжия дори от Северна Корея, както и че изпитва сериозни проблеми с ракетите, които се опитва да купи от Иран и да достави през Каспийско море.

 

"Мобилизацията не може да бъде завършена. Мисля, че през февруари-март ще настъпи радикален обрат. Затова те предприемат всички мерки, за да замразят конфликта, да го протакат или да договорят прекратяване на огъня", добави Арестович.

 

Въоръжените сили на Украйна вече освободиха около 37% от територията на Украйна, окупирана от Русия от 2014 г. насам.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени