Олексий Арестович: Властта на вожда е се е разклатила. Путин вече не контролира ситуацията в Русия

Двама души, командващи най-големите частни армии, си позволяват да критикуват генералния щаб на страната. Арестович прогнозира, че на руската армия ѝ предстои катастрофа

Алексей Арестович
Алексей Арестович Източник: Telegram

Президентът на Русия Владимир Путин вече не контролира ситуацията в страната, смята съветникът на украинската президентска администрация Олексий Арестович, цитиран от Униан.

 

Той напомни, че лидерът на Чечня Рамзан Кадиров и собственикът на частната руска военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин отправиха унищожителни критики срещу военното командване на Русия заради победата на украинската армия при Лиман. Те нападнаха любимеца на Путин ген. Александър Лапин.


"Привилегията да назначават виновник имат само вождовете. А защо назначават виновен, след като вождът не се е изказал? Значи властта на вожда е се е разклатила. Двама души, командващи най-големите частни армии, си позволяват да критикуват генералния щаб на страната, която залага основно на военната сила." – заяви Арестович.

 

"Нашите прогнози се сбъднаха, назначени са виновници, руската власт се разпиля на парчета и Путин явно не контролира отношенията между субектите на военно-политическото ръководство на различните нива, щом си позволяват публична свада. Това е нещо, което категорично не бива да правят." – добави той.

 

Арестович прогнозира, че на руската армия ѝ предстои катастрофа. По думите му, мобилизираните руснаци ще бягат от Украйна, а оцелелите ще се върнат в Русия зли, въоръжени и загубили човешкия си облик.


"Когато те (в руското министерство на отбраната – б.р.) започнат да говорят твърде много, това означава, че нивото на психическото им състояние е такова, че вече не контролират напълно себе си и своите действия." – коментира той.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени