Олексий Данилов: Няма да дадем и парче от нашата земя, Русия трябва да умре

Ние няма да спрем да защитаваме държавата си, написа секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана

Украйна
Украйна Източник: Pixabay

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов заяви, че страната му няма да се откаже и от сантиметър от своята земя, коментирайки възможността финансирането от САЩ да спре.

 

"Спокойствие и твърдост. Независимо кой, къде и как е гласувал в която и да е страна по света, ние няма да спрем да защитаваме държавата си, няма да дадем нито едно парче от нашата земя. Ще се концентрираме, ще направим изводи, ще презаредим оръжията си и ще продължим да унищожаваме руското чудовище", написа Данилов в Туитър.

 

"С всеки ден, с всеки труден, но необходим урок, ние съзряваме и ставаме по-силни. Разбрахме, че независимо от човешкия прогрес в света, силата отново става основен приоритет и затова Силите за отбрана на Украйна са и остават най-добрият ни гарант за сигурност, надеждна застраховка срещу заплахата да станем заложници на променящата се политическа ситуация и неизпълнение на международните задължения за сигурност", написа още Данилов, завършвайки публикацията си с хаштаг "Русия трябва да умре" (#RussiaMustDie).

 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени