Олена Зеленска: Руските войници по най-циничен начин избиват децата на Украйна

Над 10 загинали, сред които и деца, след руски обстрел на украинския град Суми тази нощ, съобщи представител на регионалната администрация

Олена Зеленска
Олена Зеленска Източник: Instagram
Руските войници по най-циничен и съвсем съзнателен начин избиват децата на Украйна. Това съобщи съпругата на украинския президент Володимир Зеленски Олена. Тя публикува в Instagram съобщение на няколко езика, в което казва: "Трябва да говоря за това! В Украйна вече има над 38 загинали деца. И този брой може да се увеличи в момента, в който говоря с вас!“
 
Тя публикува няколко отделни снимки в Instagram профила си на няколко от децата и обстоятелствата, при които са загинали. 18-месечния Кирил от Мариупол, разстрелян при обстрел, когото лекарите били безсилни да спасят. 7-годишната Алиса, която дядо й опитал да прикрие с тялото си, но и двамата загинали.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)


14-годишния Арсений, загинал от кръвозагуба след като шрапнел е попаднал в главата му. 6-годишната София, застреляна, докато пътувала в кола заедно с едногодишното си братче, майка й, баба й и дядо й, опитвайки се да избягат от град Нова Каховка.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)


"Когато от Руската федерация ви казват, че не се бият с цивилни, покажете им тези снимки! Това са лицата на деца, които никога няма да пораснат", пише още Зеленская.
 
"Колко още деца трябва да умрат, преди руските войски да спрат да стрелят и да се съгласят на хуманитарни коридори? Колко все още трябва да кървят и да гладуват, за да спрат да унищожават цивилни превозни средства и да пропуснат хуманитарните мисии? Такъв коридор е необходим точно сега в най-горещите градове и села на Украйна - стотици деца умират там в мазета без храна и медицинска помощ", казва първата дама и моли: "Призовавам всички честни медии по света! Кажете тази ужасна истина: руските нашественици убиват деца. И го правят умишлено, стрелят, за да убият и не пропускат хуманитарна помощ."
 
Над 10 загинали, сред които и деца, след руски обстрел на украинския град Суми тази нощ. За това съобщи представител на регионалната администрация. Поразени са къщи в жилищен район.
 
 
 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени