Орбан говори с езика на Кремъл: Нарече войната на Русия срещу Украйна "военна операция"

Мартон Томпош, представител на унгарската опозиция, обърна внимание на тези наративи на руската пропаганда, изговорени от Орбан

Виктор Орбан и Владимир Путин
Виктор Орбан и Владимир Путин Източник: Depositphotos

Унгарският премиер Виктор Орбан популяризира политиката на Кремъл в международен план. По време на среща с руския президент Владимир Путин унгарският политик нарече войната срещу Украйна "военна операция", разкрива УНИАН.

 

Мартон Томпош, представител на унгарската опозиция, обърна внимание на тези наративи на руската пропаганда. Той публикува видео от разговорите между Орбан и Путин, на което се вижда как унгарският премиер казва фразата "katona mûveletek", което означава "военна операция".

 

В същото време самият Томпош заяви, че в Украйна има война, а не "военна операция".

"Война, в която закарпатски унгарци са убивани по заповед на Путин. Срамота е", каза депутатът.

Руският диктатор Владимир Путин пристигна в Пекин на 17 октомври, за да се срещне с китайския лидер Си Дзинпин и да вземе участие във форума "Един пояс, един път".

 

Освен това в Китай пристигна и скандалният премиер на Унгария Виктор Орбан, който е известен с антиукраинските и проруските си изявления. Путин и Орбан се срещнаха в рамките на посещението си в Пекин и потвърдиха ангажимента си към двустранните връзки на фона на войната срещу Украйна.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени