Орбан призова за ограничаване на пълномощията на Европейския парламент

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли коментира изявлението на унгарския премиер с пост в Туитър

Виктор Орбан
Виктор Орбан Източник: UPG
Премиерът на Унгария Виктор Орбан призова вчера за ограничаване на пълномощията на Европейския парламент, предаде БТА, цитирайки ДПА. По думите му парламентите на 27-те страни членки на ЕС трябва да разполагат с правото да прекратяват законодателни процеси в европарламента, ако преценят, че те нарушават националните компетенции. "Парламентът на ЕС е доказал, че е задънена улица що се отнася до критериите за европейска демокрация", каза Орбан в реч в Будапеща.
 
Речта беше по повод Деня на независимостта на Унгария, с който унгарците чества изтеглянето на последния съветски войник от страната на 19 юни 1991 г. Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли коментира изявлението на унгарския премиер с пост в Туитър. "Само този, който не харесва демокрацията, мисли за разпускане на парламенти", написа италианецът в профила си в социалната мрежа.
 
 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени