Орбан, Путин, кръв от тръбопровода "Дружба" и танци върху трупове

Протестен пърформанс бе представен пред унгарското посолство във Варшава

Участник в пърформанса, с маската на Орбан
Участник в пърформанса, с маската на Орбан

Пред посолството на Унгария във Варшава бе организиран пърформанс в знак на протест против блокирането от Будапеща на нефтените санкции срещу Русия. Това съобщава интернет изданието "Европейска правда".

 

Акцията е организирана от активисти на Euromaidan-Warszawa. По време на пърформанса участник с маска на Виктор Орбан откри варшавски дял  на нефтопровода "Дружба" в компанията на друт с маска на Путин, а след това организира празненство по случая. 

 

Нефтопроводът "Дружба" е най-кървавият нефтопровод в света. От неговата тръба, която беше изградена за пърформанса, буквално се лееше украинска кръв. Участникът с маска на унгарския министър-председател черпеше присъстващите с "кръв" и призоваваше присъстващите да танцуват върху труповете на украинците. 

 

Кървавият нефтопровод
Кървавият нефтопровод "Дружба" Източник: Facebook

"Участниците с желание пиха "украинска кръв" и танцуваха на фона на унгарски хитове", пише една от организаторките на пърформанса Наталия Панченко. 

 

Освен чавок с маската на Путин, като специален гост присъставше и маскиран като руския патриарх Кирил участник, за да припомни, че по настояване на Орбан той бе изключен от 6-тия пакет санкции на ЕС против Русия. 

 

"Целта на пърформанса бе да покажем на света как виждаме ние, украинците, днешната политика на Орбан (...) Докато другите държави се опитват да помагат на Украйна да спечели войната срещу окупатора, Унгария заема очевидна проруска позиция в тази война", добавя Панченко. 

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени