Осъдиха Тръмп за сексуално насилие

Бившият американски президент трябва да плати $5 млн.

Джийн Карол и Доналд Тръмп
Джийн Карол и Доналд Тръмп Източник: Zonanews

Федералният съд на Манхатан призна експрезидента на САЩ Доналд Тръмп за виновенв извършването на сексуално насилие през пролетта на 1996 г. срещу журналистката и писателка Е. Джийн Карол. Това съобщи CNN. 

 

Според решението Тръмп трябва да плати на писателката общо 5 млн. долара - 2 млн. долара за тормоз и 3 млн. долара за клевета. Тръмп нарече решението на съдебните заседатели срамно и лов на вещици.

 

"Нямам абсолютно никаква представа коя е тази жена. Това решение е позор и продължение на най-големия лов на вещици в историята", написа той в социалната си мрежа.

 

Бившият президент на САЩ, който води кампания за повторното влизане в Белия дом през 2024 г., ще обжалва, заяви неговият говорител Стивън Чунг. Тръмп няма да трябва да плаща, докато делото е в процес на обжалване.

 

79-годишната Е. Джийн Карол свидетелства по време на гражданския процес, че Тръмп, който е на 76 г., я е изнасилил в съблекалнята на универсалния магазин "Бергдорф Гудман" в Манхатън през 1995 г. или 1996 г., след което е накърнил репутацията ѝ, като написа през октомври 2022 г. в социалната си платформа, че твърденията ѝ са "пълна измама" и "лъжа".

 

Карол напусна сградата на съда заедно с адвоката си Роберта Каплан, усмихната и със слънчеви очила, и влезе в кола, без да говори с репортерите.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени