Осем убити и най-малко 13 ранени при поредна масова стрелба в района на сръбския град Младеновац

Полицията издирва извършителя

Сръбска полиция и спешна помощ
Сръбска полиция и спешна помощ Източник: EPA

Осем души бяха убити и най-малко 13 души бяха ранени ранени при нова масова стрелба в Сърбия край град Младеновац, на 42 километра южно от Белград, предаде Франс прес, като се позова на съобщения на местни медии.

 

Сръбската полиция издирва извършителя, издигнати са пътни блокади. Към района са изпратени специални полицейски части и хеликоптери, както и линейки, съобщи Асошиейтед прес.

 

В коментар, публикуван в сръбския информационен портал "Телеграф", министърът на вътрешните работи Братислав Гашич нарече стрелбата "терористичен акт" без да предостави повече подробности.

 

Сръбската полиция съобщи, че предполагаемият извършител е на 21-години, идентифициран е само като У. Б.. Той както изглежда е стрелял напосоки с автоматично оръжие от кола, с която се е движел.

 

Ройтерс съобщава, че край село Дубона, разположено недалече от град Младеновац, тежко въоръжени полицаи са направили контролен пункт и претърсват преминаващите автомобили.

 

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени