Още един руски Су-34 беше свален в Курска област, ВСУ издигнаха украинското знаме в Суджа

Ген. Александър Сирски каза, че ВСУ окончателно са прочистили от руски военни град Суджа

Су-34
Су-34 Източник: Колаж/Главред

Генералният щаб на украинските Въоръжени сили съобщи, че руски военен самолет Су-34 е бил унищожен в Курска област. Киев обяви, че зенитно-ракетните войски на ВСУ са поразили вражески изтребител-бомбардировач Су-34.

 

 

"Работата по ликвидирането на окупаторите, тяхната техника и въоръжение продължава непрестанно", обявиха украинците, които на 6 август извършиха неочаквана инвазия в руската Курска област.

 

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че въоръжените сили на страната му продължават да настъпват в руската Курска област и от началото на деня са се придвижили с един до два километра напред в различни посоки.

 

Ген. Александър Сирски каза, че ВСУ окончателно са прочистили от руски военни град Суджа. "От началото на настоящия ден войските в някои райони са напреднали от един до два километра. Издирването и унищожаването на врага в село Суджа е завършено", каза той на среща с президента Володимир Зеленски.

Украинската държавна телевизия излъчи днес репортаж как украински войници свалят руското знаме от административна сграда в град Суджа в руската Курска област.

 

 

На видеозаписа, който според Ройтерс е заснет днес, са показани триетажна сграда в пограничния град Суджа и трима украински войници, които вземат и свалят руското знаме, скандирайки "Слава на Украйна".

 

Пратеник на украинската държавна телевизия в Суджа заяви, че украинските сили имат пълен контрол над града, който е ключов газоразпределителен център.

 

В ранните часове на 6 август хиляди украински войници нахлуха през границата в руската Курска област. Руските въоръжени сили засега не са успели да ги прогонят след повече от една седмица на интензивни сражения, отбелязва Ройтерс.

 

На видеозаписа също се вижда колона от изгорели руски автомобили на входа на Суджа. Показани бяха и празни улици с непокътнати магазини и административни сгради.

 

Украйна заяви, че нейните войски, участваща в голямата ѝ трансгранична атака в руската Курска област, са напреднали с един до два километра от началото на днешния ден и са приключили операциите по прочистване на руския град Суджа от силите на Москва.

 

Киев изненада Москва, като изпрати хиляди военни в западната руска Курска област миналата седмица. Изненадващата операция осигури на Украйна най-големия успех на бойното поле от 2022 г., след като в продължение на месеци тя само се отбраняваше.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени