Още един руски военен кораб бе демилитаризиран и отиде на дъното на Черно море, при крайцера "Москва"

Това разказа във видеообръщение Максим Марченко, ръководител на Одеската областна военна администрация

Корабът "Василий Бех"
Корабът "Василий Бех" Източник: Wikipedia

Корабът "Василий Бех" (използван за логистично обезпечаване на руските агресори, бел. ред.) който бе ударен от украинските въоръжени сили, потъна. Това разказа във видеообръщение Максим Марченко, ръководител на Одеската областна военна администрация, цитиран от "Украинская правда". 

 

"Тази сутрин в акваторията на Черно море влекачът на Черноморския флот "Василий Бех" е бил ударен с ракети, докато е превозвал боеприпаси, оръжие, бойци и ЗРК "Tор" към Змийския остров. Много поздрави на екипажа на крайцера Москва!", заяви той.

 

 

Според Оперативно командване "Юг" на ВСУ при удара са унищожени 70% от екипажа на руския кораб. Съдбата на останалите е неизвестна. В момента други руски кораби се опитват да проведат операция по търсене и спасяване.

 

Страницата на украинските военноморски сили във Facebook потвърди удара по влекача. "Влекачът на Черноморския флот "Василий Бех" е бил ударен във водите на Черно море, докато е превозвал боеприпаси, оръжия и личен състав на Черноморския флот до Змийския остров", се казва в изявлението.

 

Отбелязва се, че дори наличието на зенитно-ракетна система "Tор" на борда не е попречило на украинските военноморски сили да "демилитаризират" руските нашественици. Влекачът "Василий Бех" е построен в корабостроителницата в Астрахан с водоизместимост 1605 тона. През 2017 г. е приет в състава на Черноморския флот на Русия.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени