Още един високопоставен руски чиновник, свързан с енергетиката - почина

Николай Петрунин е починал на 47-годишна възраст. Той е депутат от Държавната дума на Русия и първи заместник-председател на комисията по енергетика. Петрунин оглавяваше секцията за законодателно регулиране на газовата промишленост

Николай Петрунин
Николай Петрунин Източник: Единна Русия

Депутатът от Държавната дума на Русия и първи заместник-председател на комисията по енергетика в Думата Николай Петрунин (Единна Русия) е починал на 47-годишна възраст. От пресслужбата на руския парламент потвърдиха за кончината му, като добавиха само, че тя е настъпила след тежко боледуване без да уточняват какво е то.

 

Това е поредният смъртен случай на високопоставен руски чиновник, свързан с енергетиката, като някои от тях продължават да бъдат необяснени.

 

Председателят на Думата Вячеслав Володин изрази съболезнования на семейството и приятелите на Петрунин.

"Николай Юриевич беше професионалист и отговорен човек, ползваше се с авторитета на колегите си, имаше доверието на избирателите. Изказвам дълбоките си съболезнования на семейството и приятелите на Николай Юриевич. Бог да успокои душата му", цитира пресслужбата думите на говорителя.


Петрунин оглавяваше секцията за законодателно регулиране на газовата промишленост и секцията за законодателно регулиране на намаляването на административните бариери по въпросите на използването на подземните богатства и инвестиционната дейност в горивно-енергийния комплекс към Комисията по енергетика.

 

Предишният смъртен случай на високопоставен служител, за който бе съобщено, беше гибелта Иван Печорин - директор по авиацията на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика. Сайтът на корпорацията съобщава за кончината му, без да разкрива обстоятелствата. В социалните мрежи се съобщаваше, че Печорин е бил пиян и е паднал от моторница край бреговете на Владивосток на 10 септември, след което е бил намерен мъртъв.

 

Това беше нов епизод в поредица от смъртни случаи на руски топ чиновници (седем на брой), като в по-голяма част от тях бе съобщено, че става дума за самоубийство.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени