Още над 60 руски нашественици ликвидирани: Украйна нанесе втори удар по струпване на руски войски в рамките на два дни

Според Telegram канала Deep State ударът на 21 февруари е ударил полигон край село Подо-Калиновка

Украйна нанесе втори удар по струпване на руски войски
Украйна нанесе втори удар по струпване на руски войски Източник: Скрийншот видео кадър

Въоръжените сили на Украйна започнаха ракетна атака срещу концентрация на руски войски в Херсонска област, използвайки ракетни системи за многократно изстрелване HIMARS, съобщи източник от украинските специални служби пред руската служба на BBC.

 

 

Според Telegram канала Deep State ударът на 21 февруари е ударил полигон край село Подо-Калиновка. Намира се на 27 км от Кринок - мястото на ожесточени боеве на левия бряг на река Днипро през последните месеци. Това е територията на Национален парк "Олешковски пясъци".

 

 

На този полигон са се провеждали съвместни занятия на три подразделения от руската армия. Ръководителите на руската група войски "Днепър" са се готвили да посетят полигона, твърди украинското издание "Зеркало недели", позовавайки се на свои източници. По думите му са загинали най-малко 60 руски войници. Няма независимо потвърждение на тази информация. Министерството на отбраната на Руската федерация не коментира нападението.

 

Във вторник, на 20 февруари, въоръжените сили на Украйна удариха полигон на руската армия край село Трудовское край Волноваха в самопровъзгласилата се ДНР, както Zonanews вече писа. По време на удара на полигона е имало три роти войници, които са чакали пристигането на командира на 29-а армия - генерал-майор Олег Моисеев.

 

Общо 68 руски войници са убити, уточни по-късно "Важни истории". Според изданието те са били зачислени във военно формирование 06705 в Забайкалието и са служили в 36-а мотострелкова бригада. Според един от военнослужещите ударът на Въоръжените сили на Украйна е бил толкова силен, че "всичко се е разлетяло".

 

 

Telegram каналът ВЧК-ОГПУ показа телата на загиналите и видеозапис, направен от един от военнослужещите веднага след удара.

Още от "Светът"

Байдън: Само Бог може да ме откаже от участие в изборите

Някои проучвания показват, че преднината на Тръмп пред Байдън се увеличава, а демократите се притесняват, че опасенията за напредналата възраст президента може да се окажат решаващи на изборите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени