Още танкове "Abrams" и БМП "Bradley": САЩ увеличават доставките на военна техника за Украйна

Това съобщи полският премиер Матеуш Моравецки по време на пресконференция във Вашингтон

БМП Bradley, отправяни за Украйна
БМП Bradley, отправяни за Украйна Източник: USTRANSCOM

САЩ планират да предоставят на Украйна повече оръжия за борба с руската окупационна армия. По-специално, украинските военни ще получат повече танкове "Abrams" и бойни машини на пехотата "Bradley". Това заяви полският премиер Матеуш Моравецки по време на пресконференция във Вашингтон, съобщава Укринформ.

 

"Американците ще направят допълнителни оръжейни доставки за Украйна, по-специално говорихме за БМП "Bradley", танкове "Abrams". Това вече е въпрос към американците", каза Моравецки, коментирайки въпроса за по-нататъшна военна помощ от САЩ за Украйна.

 

Той отбеляза, че Полша от своя страна е направила всичко по силите си, за да предостави военна помощ на Украйна. Сега украинската държава купува оръжие от Полша, по-специално за пари, предоставени от международни институции, отбелязва Моравецки.

 

Полският премиер допълни, че Киев е поръчал от Варшава бронетранспортьори "Росомак", самоходни минохвъргачки "Рак", самоходни артилерийски инсталации "Краб", преносими зенитно-ракетни системи "Пьорун" и много други видове оръжия.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени