От началото на войната срещу Украйна руските окупатори са загубили 10 000 души жива сила

Агресорите са загубили още 269 танка, 945 бойни бронирани машини, 105 артилерийски системи, 50 ракетни системи за залпов огън и много друга техника

Убити руски войници в Украйна
Убити руски войници в Украйна Източник: Twitter

От началото на войната загубите на руските агресори са в рамките на около 10 000 души. Това съобщи ГЩ на въоръжените сили на Украйна. 

 

Освен тези загуби в жива сила, окупаторите са загубили 269 танка, 945 бойни бронирани машини, 105 артилерийски системи, 50 ракетни системи за залпов огън (РСЗО), 19 средства на ПВО, 39 самолета, 40 хеликоптера. Руските орки са загубили и 409 единици автомобилна техника, 2 леки скоростни катера, 60 цистерни за ГСМ, 3 безпилатни летателни апарата (дронове).


Частите и подразделенията на нашествениците са деморализирани, войници и офицери от окупационната руска армия се предават в плен, бягат, като оставят на украинска земя въоръжение и друга техника.

 

Чрез активни бойни действия се нанасят загуби на противника не само от въоръжените подразделения на украинската армия, но и от опълчения, съставени от граждански лица. Срещу окупаторите често се възправят невъоръжени хора, който демонстрират на руските агресори своята позиция за защита на родината си, нанасяйки им психологически поражения.

 

Министърът на отбраната на Украйна Олексей Резников подчертава, че военните ресурси на вражеските войски в Украйна привършват, след което ще настъпи логистичен колапс. 

Още от "Светът"

Германският Бундестаг гласува за изпращането в Украйна на далекобойно оръжие, без изрично да споменава високоточните кри

По време на дискусията министърът на отбраната Борис Писториус заяви, че Украйна може да разчита на и по-нататък на подкрепа от Германия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени